We doen mede namens de boswachters en gemeente Ermelo een dringende oproep aan iedereen die de bossen ingaat.

Op dit moment zijn er veel jonge dieren in het bosgebied en op de heide zijn veel broedvogels (vaak op de grond) aan het nestelen. Helaas zijn er al diverse aanrijdingen geweest (Drieerweg) met opgejaagde jonge zwijnen en reeen.  Aantoonbaar opgejaagd door los lopende honden. Vaak heeft het baasje het niet eens in de gaten, maar de lucht van een hond in de buurt van een jong is al reden om op de vlucht te slaan! Loslopende honden op de heide verstoren de nestjes. Op dit moment is de gemeente bezig om veel losloopgebieden, al dan niet permanent, in aanlijngebieden te veranderen om zo het wild te beschermen.

Ook de hoeveelheid zwerfafval is een grote bron van zorg! Dus.........

BLIJF OP DE PADEN, HONDEN AAN DE LIJN EN LAAT GEEN AFVAL ACHTER (dit geldt ook voor papierenzakdoekjes!!) Ook dit moeten en kunnen we samen doen!

In Ermelo zijn veel horecagelegenheden die afhaalmenu's verzorgen. Op de website www.ermelobuitenleven.nl staat een overzicht met deelnemende ondernemers en een link naar de eigen websites.

 Laat u culinair verrassen door de plaatselijke horeca!

Laten bezorgen mag...maar om de bezorgers een groot plezier te doen en te helpen, spreekt u bij de ingang van het park of bij het kantoor af!

Wij volgen als park de regels en voorwaarden van het RIVM aangevuld met de regels van de VNOG. Voor ons park houdt dit o.a. in dat overal (óók in het leeshuisje en wasserette) en in de omgeving de 1,5m afstandsregel geldt, het betreft namelijk publieke ruimte. Bij de receptie/kantoor houdt u 1,5 m afstand. Max. 1 persoon naar binnen (uitgezonderd eigen huishouden/gezinsleden). Het  is verplicht om een mondkapje te dragen in publieke ruimte Hier valt ook onze receptie onder. Beperk het bezoek tot de max 1 persoon buiten uw eigen huishouden 1x per dag, ga na of u in uw eigen chalet/huisje ook binnen de 1,5m afstand kunt aanhouden (behoudens eigen gezinsleden), stel ook uw eigen gasten op de hoogte van de regels. Verhuur mag aan max. 2 personen (behoudens 1 huishouden). Voor de speeltuin geldt dat kinderen tot 13 jaar er vrij mogen spelen. Van 13 - 18  jaar geldt dat zij 1,5 m afstand tot elkaar dienen te houden en voor volwassenen geldt dat zij altijd de 1,5m in acht moeten nemen! De groepsgrootte is max. 2 personen. We spreken u aan op uw eigen verantwoording voor de naleving van de regels. Heeft u klachten, blijf binnen/thuis! Het is in ieders belang dat de Toverberg open blijft! U en/of uw gasten die verblijven op ons park, die na 22.00 uur  wegens een dringende reden buiten moeten zijn dienen ook een eigen verklaring avondklok in te vullen. (Deze kunt u downloaden via www.rijksoverheid.nl of een exemplaar afhalen bij onze receptie.)

Webdesign & development Artenweb.nl