15 jaar Schapedrift in Beeld

Vijftien jaar geleden, in 2003, zijn de schaapskooi en het bezoekerscentrum geopend. Een groepje vrijwilligers is in de foto- en knipselarchieven gedoken en heeft een selectie gemaakt voor een overzichtstentoonstelling van de afgelopen 15 jaar. Filmclub Ermelo heeft speciaal voor deze gelegenheid een 15 minuten durende film gemaakt. Deze kan bekeken worden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum. En ook de drie winnende foto’s van de fotowedstrijd 15 jaar Schapedrift zijn hier te zien. Schaapskooi Ermelo, Postweg 50, 0577 407 254, www.schapedrift.nl Gratis, Do 13 september 2018 t/m za 27 oktober 2018 ma: 12:30 - 17:00 uur, di-za: 10:30 - 17:00 uur, zo: 12:30 - 17:00 uur.

Bestrijding Japanse Duizendknoop

Op verschillende plekken in Ermelo groeit de Japanse Duizendknoop. Niet alleen in tuinen, maar ook in openbare groengebieden. De plant is daar ongewenst, omdat hij enorm woekert. De snel groeiende plant verdringt andere planten en struiken. Daarnaast beschadigt de Japanse Duizendknoop stoepen, wegen, rioleringen, woningen en andere bouwwerken. De plant is door het ministerie aangewezen als ongewenst en schadelijk. Het mag daarom met een bestrijdingsmiddel worden bestreden.

Bestrijding op de Toverberg.

De gemeente Ermelo gaat nu zelf beginnen met de bestrijding maar wij zijn al enkele jaren bezig om de Toverberg duizendknoopvrij te krijgen. Het is een klus waar een lange adem voor nodig is, maar we zijn nu zo ver dat het redelijk goed onder controle is! Heeft u toch nog een plant in de tuin? Meldt het ons. Wij laten de duizendknoop bestrijden door een gespecialiseerd bedrijf. Zij besproeien de planten met een bestrijdingsmiddel. Misschien heeft u ze al zien lopen over het park….

 

Webdesign & development Artenweb.nl