Op het kantoor staan voor de liefhebbers weer de VVV-tasjes klaar met o.a. de informatiegids van Ermelo, diverse folders, kortingsbonnenboekje etc.

Aanschuifmiddag voor een rondleiding met uitgebreide wijnproeverij

Dit is uw kans om eens een Nederlandse wijngaard te bezoeken en lekker te genieten van (h)eerlijke wijn en nog meer lekkers van Nederlandse of beter gezegd van Ermelose bodem. Vindt u het ook leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Dan is dat een extra reden om aan te schuiven. Het is een complete proeverij waarbij ook de stokbrood, olijven en kaas niet zullen ontbreken. Duur van de proeverij: ongeveer 2,5 uur. Prijs: € 17,50 per persoon. Deze aanschuifproeverij vindt plaats op zaterdag 14 juli , woensdag 15 augustus en zaterdag 01 september om 19.30. uur. Laat u verrassen en schuif aan op de hierboven genoemde datum. Aanmelden van tevoren wel noodzakelijk. Dit kan tot 15.00 uur op de dag zelf. Wees er snel bij, want vol is vol!

Tel. 0341-564891 / 06-15451247 (Hennie) of 06-22011964 (Jan) of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Adres wijngaard: Telgterweg 221, 3853 NJ Ermelo

De Toverberg wordt op de hoogte gehouden van de natuurbrandrisico's in deze regio. Er wordt gewerkt met fase 1 en fase 2. Op dit moment is de brandweer in opperste staat van paraatheid ivm een groot risico op natuurbrand. Een dergelijke brand kan snel uitbreiden. We vragen u dan ook met klem om uitermate alert te zijn! Open vuur is absoluut verboden. Onder open vuur worden ook de houtkachels verstaan! Ook roken in het bos dient u achterwege te laten. In Ermelo is op dit moment een algemeen stookverbod van kracht. Wat te doen bij brand? 1. BEL 112 en daarna de Toverberg 0341-552933. 2. Vertel zo precies mogelijk waar de brand is. 3. Verlaat het gebied zo snel mogelijk. 4. Volg aanwijzigen van de hulpdiensten ten alle tijden op!

De aanhoudende droogte heeft ook gevolgen voor de beplanting. Toch is er m.i.v. heden een sproeiverbod op de Toverberg. We vragen u spaarzaam te zijn met het water. Alleen nieuwe aanplant kunt u voorzien van water. Het beste is om een emmer water leeg te gooien bij de wortels ipv sproeien (om bladschroei te voorkomen).

Door de droogte zijn de paden stoffig. Denkt u extra aan uw snelheid. De auto wassen dient even op een later moment te gebeuren ivm het sproeiverbod.

Elke dinsdagavond in juli en augustus (17 juli t/m 21 aug)  is er  de zomeravondbraderie. De  Stationstraat in Ermelo vult zich van voor tot achter met allerlei kraampjes. Planten, sierraden, fruit, kleding, tassen,houtsnijwerk etc, etc.  Deze braderie is de grootste op de Veluwe! Vanaf 18.00 uur start de verkoop. 

 Zaterdag 25 augustus is de zomerse jaarmarkt. Van 10.00 uur - 17.00 uur bent u van harte welkom in het centurm van Ermelo.

 

 

 

 

Webdesign & development Artenweb.nl