De uitzonderlijke kou kan voor de nodige problemen zorgen. We adviseren u om bij afwezigheid uw thermostaat nu minimaal op 10 graden te laten staan. Zorg er ook voor dat alle radiatoren, ook die in de slaapkamer(s), iets open staan!

Op het park zijn we zeer terughoudend met het sneeuwvrij maken van de wegen. Zout strooien heeft alleen zin wanneer dit goed ingereden wordt en is bovendien schadelijk voor onze eigen  drinkwatervoorziening. Zand is tijdelijk een oplossing. Wanneer het gaat dooien onstaat er een ander probleem namelijk modder! Als het echt extreem glad dreigt te worden zullen we maatregelen treffen. Blijf verder vooral genieten van het prachtige winterweer!

In Ermelo zijn veel horecagelegenheden die afhaalmenu's verzorgen. Op de website www.ermelobuitenleven.nl staat een overzicht met deelnemende ondernemers en een link naar de eigen websites.

 Laat u culinair verrassen door de plaatselijke horeca!

Wij volgen als park de regels en voorwaarden van het RIVM aangevuld met de regels van de VNOG. Voor ons park houdt dit o.a. in dat overal (óók in het leeshuisje en wasserette) en in de omgeving de 1,5m afstandsregel geldt, het betreft namelijk publieke ruimte. Bij de receptie/kantoor houdt u 1,5 m afstand. Max. 1 persoon naar binnen (uitgezonderd eigen huishouden/gezinsleden). Het  is verplicht om een mondkapje te dragen in publieke ruimte Hier valt ook onze receptie onder. Beperk het bezoek tot de max 1 persoon buiten uw eigen huishouden 1x per dag, ga na of u in uw eigen chalet/huisje ook binnen de 1,5m afstand kunt aanhouden (behoudens eigen gezinsleden), stel ook uw eigen gasten op de hoogte van de regels. Verhuur mag aan max. 2 personen (behoudens 1 huishouden). Voor de speeltuin geldt dat kinderen tot 13 jaar er vrij mogen spelen. Van 13 - 18  jaar geldt dat zij 1,5 m afstand tot elkaar dienen te houden en voor volwassenen geldt dat zij altijd de 1,5m in acht moeten nemen! De groepsgrootte is max. 2 personen. We spreken u aan op uw eigen verantwoording voor de naleving van de regels. Heeft u klachten, blijf binnen/thuis! Het is in ieders belang dat de Toverberg open blijft! U en/of uw gasten die verblijven op ons park, die in de avond wegens een dringende reden buiten moeten zijn dienen ook een eigen verklaring avondklok in te vullen. (Deze kunt u downloaden via www.rijksoverheid.nl of een exemplaar afhalen bij onze receptie.)

Webdesign & development Artenweb.nl