Veilig met je hond in het bos.

Het voorjaar is een mooie tijd om heerlijk in de bossen te wandelen. Als je geluk hebt, kom je zelfs biggetjes van wilde zwijnen of pas geboren reekalfjes tegen. Maar dit vraagt ook de nodige oplettendheid, zeker als je met een hond in het bos wandelt.
Biggetjes en reekalfjes
In deze tijd van het jaar krijgen zwijnen hun biggetjes. Moeder-zwijnen zijn heel zuinig op hun kroost. Daarom doen zij een schijnaanval als jij of je hond te dichtbij komt. Een hond wordt soms ook écht aangevallen. Dit kan flinke verwondingen geven.
Vanaf eind april worden er in het bos ook reekalfjes geboren. Vrijwel elke hond zal een reekalfje verwonden of zelfs doden, uit instinct. Ook komt het voor dat honden achter volwassen reeën aan rennen. De ree kan dan gewond raken of in paniek een weg oversteken, met alle gevolgen van dien.
Risico’s voorkomen door aan te lijnen
Als mensen zijn we te gast in het bos. Wandelaars en honden horen op de paden te blijven. Het is belangrijk om te voorkomen dat je hond achter een dier aan gaat, of andersom. Zorg er daarom voor dat je je loslopende hond altijd in het zicht en onder controle hebt, ook in de losloopgebieden. Als je je hond niet onder appèl kunt houden, is het verstandig om je hond aan te lijnen.
Meer weten of iets melden?
Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Henri Luth via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Henk Jan Zwart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (0341) 56 73 21.

Bestrijding Japanse Duizendknoop

Op verschillende plekken in Ermelo groeit de Japanse Duizendknoop. Niet alleen in tuinen, maar ook in openbare groengebieden. De plant is daar ongewenst, omdat hij enorm woekert. De snel groeiende plant verdringt andere planten en struiken. Daarnaast beschadigt de Japanse Duizendknoop stoepen, wegen, rioleringen, woningen en andere bouwwerken. De plant is door het ministerie aangewezen als ongewenst en schadelijk. Het mag daarom met een bestrijdingsmiddel worden bestreden.

Bestrijding op de Toverberg.

De gemeente Ermelo gaat nu zelf beginnen met de bestrijding maar wij zijn al enkele jaren bezig om de Toverberg duizendknoopvrij te krijgen. Het is een klus waar een lange adem voor nodig is, maar we zijn nu zo ver dat het redelijk goed onder controle is! Heeft u toch nog een plant in de tuin? Meldt het ons. Wij laten de duizendknoop bestrijden door een gespecialiseerd bedrijf. Zij besproeien de planten met een bestrijdingsmiddel. Misschien heeft u ze al zien lopen over het park….

 

M.i.v. ma 01 april zijn de Telegraaf  en het AD weer verkrijgbaar bij het kantoor.

 Denkt u aan gepast geld en/of geldige bonnen?!

Telegraaf : ma - vr € 2,20 za € 3,30

AD: ma -vr € 2,10 za € 3,10

Abonneekranten liggen voortaan ook weer in het krantenrek.  Het recreatiekrantje ligt op het kantoor en in het posthok.

 

Webdesign & development Artenweb.nl