Na nogmaals een ronde over alle percelen te hebben gemaakt en alles in kaart te hebben gebracht, zijn afgelopen woensdag de eikenprocessierups nesten op de Toverberg weggezogen. Er moest een hoogwerker aan te pas komen om  bij de hoge nesten te kunnen komen. De specialist had zich goed ingepakt om dit lastige karweitje aan te pakken. We hopen dat de overlast nu tot een minimum is beperkt. (Uitsluiten kunnen we dit niet aangezien ze in heel Nederland voorkomen.)

 Tijdens de schouw vielen ook een hoop dode takken op (eiken). Aangezien de hoogwerker ook donderdag nog tot onze beschikking was hebben we ervoor gekozen om deze gelijk weg te halen en niet te wachten tot het najaar. (Dit om kosten te besparen).eikenprocessiebestrijding 1

Veilig met je hond in het bos.

Het voorjaar is een mooie tijd om heerlijk in de bossen te wandelen. Als je geluk hebt, kom je zelfs biggetjes van wilde zwijnen of pas geboren reekalfjes tegen. Maar dit vraagt ook de nodige oplettendheid, zeker als je met een hond in het bos wandelt.
Biggetjes en reekalfjes
In deze tijd van het jaar krijgen zwijnen hun biggetjes. Moeder-zwijnen zijn heel zuinig op hun kroost. Daarom doen zij een schijnaanval als jij of je hond te dichtbij komt. Een hond wordt soms ook écht aangevallen. Dit kan flinke verwondingen geven.
Vanaf eind april worden er in het bos ook reekalfjes geboren. Vrijwel elke hond zal een reekalfje verwonden of zelfs doden, uit instinct. Ook komt het voor dat honden achter volwassen reeën aan rennen. De ree kan dan gewond raken of in paniek een weg oversteken, met alle gevolgen van dien.
Risico’s voorkomen door aan te lijnen
Als mensen zijn we te gast in het bos. Wandelaars en honden horen op de paden te blijven. Het is belangrijk om te voorkomen dat je hond achter een dier aan gaat, of andersom. Zorg er daarom voor dat je je loslopende hond altijd in het zicht en onder controle hebt, ook in de losloopgebieden. Als je je hond niet onder appèl kunt houden, is het verstandig om je hond aan te lijnen.
Meer weten of iets melden?
Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met Henri Luth via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Henk Jan Zwart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (0341) 56 73 21.

Op het kantoor staan voor de liefhebbers weer de VVV-tasjes klaar met o.a. de informatiegids van Ermelo, diverse folders, kortingsbonnenboekje etc.

Elke dinsdagavond in juli en augustus (16 juli t/m 20 aug)  is er  de zomeravondbraderie. De  Stationstraat in Ermelo vult zich van voor tot achter met allerlei kraampjes. Planten, sierraden, fruit, kleding, tassen,houtsnijwerk etc, etc.  Deze braderie is de grootste op de Veluwe! Vanaf 18.00 uur start de verkoop. 

 Zaterdag 31 augustus is er een kinderkleedjes markt. Van 10.00 uur - 17.00 uur bent u van harte welkom in het centurm van Ermelo.

 

 

 

 

Webdesign & development Artenweb.nl