Iedere vrijdagavond t/m 21 augustus extra feestelijke koopavonden met muziek in het centrum van Ermelo!

Laat u verrassen door het veelzijdige winkelaanbod met diverse acties, geniet van een drankje of hapje op één van de vele terrasjes of eet een ijsje bij één van de ijssalons.

Winkelscentrum de Enk krijgt na de zomer een nieuw aangezicht! De galerijen gaan grotendeels verdwijnen en het gevelbeeld wordt gelijkgetrokken. De grootste verandering is het creëren van een nieuw versplein. De Enk moet weer het bruisend hart van Ermelo worden!  De opknapbeurt gebeurt in 3 fases.  Fase 1: renovatie van het binnendeel. Fase 2 en 3, sloop pand Geert Eyefashion en Jonker herenmode en nieuwbouw met o.a. extra woonunits hoopt men in het 1e kwartaal van 2022 af te kunnen ronden! Al met al een flinke operatie. De leegstand van de panden is een voorbereiding op fase 1. Enkele ondernemers zijn tijdelijk verhuisd naar andere locaties om straks weer terug te keren. De troosteloze aanblik is van tijdelijke aard gelukkig.

De wasserette is weer open! Het is nog niet helemaal klaar maar u kunt weer gebruik maken van de wasmachine, wasdroger en centrifuge.

De ruimte wordt door 's ochtends rond 8.30 uur door ons geopend en 's avonds rond ca 20.00 uur weer afgesloten. U kunt er overdag dus gewoon naar binnen lopen en u heeft geen sleutel nodig. In het najaar worden de sloten aangepast en kunt u weer met de vertrouwde sleutel naar binnen.

Muntjes voor de machines zijn bij de receptie te verkrijgen.

Op de Veluwe is er een noodverordening van kracht. Voor ons park houdt dit in dat overal op het park en in de omgeving de 1,5m afstandsregel geldt, het betreft namelijk publieke ruimte. Bij de receptie/kantoor houdt u 1,5 m afstand. (Ivm aanbouw nieuw kantoor is het tijdelijk in ons woonhuis gesitueerd. Wij ontvangen u dan ook tijdelijk buiten op de stoep en laten niemand binnen.) Beperk het bezoek, ga na of u in uw eigen chalet/huisje ook binnen de 1,5m afstand kunt aanhouden (behoudens eigen gezinsleden), stel ook uw eigen gasten op de hoogte van de regels. Voor de speeltuin geldt dat kinderen tot 18 jaar er vrij mogen spelen. Voor volwassenen geldt dat zij de1,5m in acht moeten nemen! We spreken u aan op uw eigen verantwoording voor de naleving van de regels. Heeft u klachten, blijf binnen/thuis! Het is in ieders belang dat de Toverberg open blijft!

M.i.v. 17 februari ontvangen wij het TV- signaal via een andere provider. Op kantoor hebben we de nieuwe zenderlijst en instellingscodes klaarliggen. (Deze zijn ook per mail aan de vaste gasten verzonden). Heeft u hulp nodig? Laat het ons even weten...

De brandweer heeft fase 2 - extra alert aangegeven. Voor ons het signaal om u extra te informeren. Opmerkzaamheid en voorzichtigheid is op dit moment zeer belangrijk. De Toverberg wordt op de hoogte gehouden van de natuurbrandrisico's in deze regio. Er wordt gewerkt met fase 1 en fase 2. Op dit moment is de brandweer in opperste staat van paraatheid ivm een groot risico op natuurbrand. Een dergelijke brand kan snel uitbreiden. We vragen u dan ook met klem om uitermate alert te zijn! Open vuur is absoluut verboden. Onder open vuur worden ook de houtskoolgestookt barbecues en houtkachels verstaan! Ook roken in het bos dient u achterwege te laten. t. Wat te doen bij brand? 1. BEL 112 en daarna de Toverberg 0341-552933. 2. Vertel zo precies mogelijk waar de brand is. 3. Verlaat het gebied zo snel mogelijk. 4. Volg aanwijzigen van de hulpdiensten ten alle tijden op!

De aanhoudende droogte heeft ook gevolgen voor de beplanting. Ook al voelt het misschien tegenstrijdig, toch brengen we het sproeiverbod op de Toverberg in werking. We hebben het water hard nodig voor onze drinkwatervoorziening. We vragen u spaarzaam te zijn met het water. Alleen nieuwe aanplant kunt u voorzien van water. Het beste is om een emmer water leeg te gooien bij de wortels ipv sproeien (om bladschroei te voorkomen).

Door de droogte zijn de paden stoffig. Denkt u extra aan uw snelheid. De auto wassen dient even op een later moment te gebeuren ivm het sproeiverbod.

 Leuke nieuwe Zwijntjes Speurtocht bij VVV Ermelo

VVV Ermelo Buitenleven heeft een nieuwe activiteit voor kinderen geïntroduceerd, vanaf nu kunnen kinderen een speciale speurtocht bij de VVV afhalen om in het centrum de verdwenen zwijntjes te vinden. Deze zijn te vinden in diverse etalages van winkels, maar welke zijn dit….?? De zwijnenfamilie bij VVV Ermelo heeft het druk! Dit voorjaar zijn er veel nieuwe zwijntjes geboren en inmiddels zijn ze erg ondeugend.
Juist op het moment dat oma Lena even moest oppassen, gaat het mis…..Tien kleine zwijntjes zijn verdwenen! Gelukkig zijn ze gezien in het centrum van Ermelo. VVV Ermelo is op zoek naar kinderen die willen helpen om de tien zwijntjes terug te vinden? Ze staan met hun mooi gekleurde strikken in de etalages van de winkels. Op de strikken staat ook de eerste letter van hun naam. Deze letters vormen samen een woord.
Op deze manier kunnen kinderen van diverse leeftijden deelnemen aan de speurtocht. Jonge kinderen zoeken de gekleurde strikken en de oudere kinderen puzzelen het woord. Als de zwijntjes alle tien gevonden zijn, is het natuurlijk belangrijk dat oma Lena dit snel weet. Als dank heeft zij een leuke verrassing! Deze leuke speurtocht voor kinderen tot ongeveer 10 jaar kost slechts €1,00 en is te koop bij VVV Ermelo aan de Stationsstraat 20 (naast de molen).

Webdesign & development Artenweb.nl